ОШ Сава Ковачевић, Михајловац

О школи

Основна школа у Михајловцу, почела је са радом далеке школске 1854/55. године, када школовање још није било обавезно, али време када су житељи Коњске, како се Михајловац тада звао, предосећали и знали да је образованом, школованом човеку лакше  да се бори у животу, јер једноставно више зна.

Школа је настала у време Вука Караџића, живела у време бурних промена династија, локалних и светских ратова, промена државног уређења, неко време била чак и привремена гимназија, али увек носилац образовања и васпитања деце у Михајловцу.

Учешће школе у програму

Школа се укључила у програм октобра 2012.године.

Школа је учествовала у пројекту који је покренуо Милош Поповић са Националне телевизије, о пропадању српског села..Ово симање смо укључили у акцију школе “Чувај своју средину и породицу”.(22.11.2012.године ).

У библиотеци је организована  промоцију књига под називом “Препознај мрак, ухвати зрак” о здравом животу, филозофији живљења и различитим врстама ненасилног понашања.(28.11.2012.год.)

Реализована је приредба под називом: „Школа без насиља “.(28.12.2013.год.)

На часовима Грађанског васпитања у оквиру Еколошке радионице ученици осмог разреда су засадили дрво у школском парку. А ученици 6.разреда су окречили и уредили своју учионицууз помоћ Месне заједнице.(17.04.2013.год.).

Одржан је турнир у рукомету, под називом : „ Буди спортиста“Ученици нижих разреда су учествовали у изради беџева.(25.04.2013.год.)

У оквиру Шестог дечјег међународног Ускршњег фестивала у дворишном простору Цркве „ Свети Илија “, у Михајловцу изведена је манифестација , такмичарског и едукативног карактера.

Ученици наше школе су учествовали у такмичењима за најјаче , најлепше декорисано и најлепше осликано јаје.(05.05.2013.год.)

Leave a Reply

Enjoy this blog? Please spread the word :)