Безбедно школско окружење у Бечеју

У уторак 04.03.2014 на иницијативу основних школа из Бечеја формирана је веома снажна „Спољашња заштитна мрежа“. Током скоро два сата свечане атмосфере говорили су између осталих Јован Вукчевић испред школске управе Нови Сад и представнице Јединице за превенцију насиља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

„Овакви и слични догађаји су најбоља награда дугогодишњег вредног рада на превенцији и интервенцији насиља. Они су одличан пример само једног од делова програма Школа без насиља. У наредном периоду ћемо тежити да све општине и градови у нашој земљи формирају „Спољашњу заштитну мрежу“, рекла је након свечаног потписивања меморандума Смиљана Грујић, саветница Јединице за превенцију насиља, Министарсва просвете, науке и технолошког развоја и чланица стручног тима програма Школа без насиља.

Председник општине Бечеј, мг Вук Радојевић је апеловао на потписнике меморандума да буду још активнији у реаговању на сваки облик насиља. Посебно се осврнуо и похвалио досадшње резулате рада Маргарите Берчек психолошкиње ОШ Здравко Гложански и једне од најискуснијих менторки програма Школа без насиља. „Спољашњу заштитну мрежу“ Бечеја чине: све основне школе из ове општине, Скупштина општине Бечеј, локални Центар за социјални рад, Полицијска управа, Дом здравља, Православан и Римокатоличка црква, Тиса инфо канал, Бечејски мозаик, Бечејски дани, Савет за безбедност општине Бечеј…

У оквирима програма Школа без насиља „Спољашњу заштитну мрежу“ окупљену око школе чине различите државне институција локалне самоуправе, медији, организације цивилног друштва, активни појединци… Њена сврха је да међусобно повеже партенере и дефинише процедуре у превенцији и реаговању на насиље у школској заједници.

Leave a Reply

Enjoy this blog? Please spread the word :)