Активан распуст у Чачку

Градска библиотека “Владислав Петковић Дис” у Чачку током зимског распуста имаће велики број активности намењених средњошколцима. Једна од тема за коју су млади из овог града показали интересовање јесте (не)насиље. Представници библиотеке ће изаћи у сусрет потребама младих и организаће два догађаја на ову тему.

У среду 15. јануара 2014. године од 13:00 часова, под називом “ЗАЈЕДНО ПРОТИВ”, НАСИЉА у згради библиотеке и одржаће, предавање дискусија и у виду. Циљ ове активности јесте препознавање облика и нивоа, као и начина реаговања на насиље. “Насиље. Шта је то? “,” Правила да би нас удавила! “су само неке Тема о којима ће, говорити и дискутовати на овом скупу.

У Петак 17. јануара 2014. године , такође са почетком 13:00 часова одржаће дискусија и практична вежба под називом “ДИГИТАЛНИ МЕДИЈИ И МЛАДИ“. Теме за дискусију Биће “Шта је то дигитално насиље?”, “Друштвене мреже и безбедност”… Развијање свести младих о безбедном коришћењу електронских видова комуникације главни је мотив ове активности.

Водитељ програма биће Рада Каранац, саветник за развојно планирање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Рада Каранац је једна од најискуснијих менторки програма”Школа без насиља” и годинама изузетно активно доприноси у свим сегментима његовом развоју и унапређењу.

Leave a Reply

Enjoy this blog? Please spread the word :)