Друга конференција мреже “Школа без насиља”

Београд, 13. мај 2010. године – Данас је започео рад дводневне конференције „Зауставимо насиље заједно“ у организацији Министарства просвете Владе Републике Србије и УНИЦЕФ-а на којој ће бити представљена системска решења и заштитна мрежа за децу унутар и око школе, регионални планови за повезивање школа у програму, као и примери добре праксе. Конференција је окупила више од 350 ученика, наставника и директора основних школа из Србије, ментора у програму “Школа без насиља’’, просветних саветника и инспектора, представника надлежних министарстава и УНИЦЕФ-а. Циљ конференције је да подржи јачање и ширење мреже школа без насиља, да подстакне бољу сарадњу школе и локалне заједнице, и да унапреди васпитну улогу школе.

Конференцију су отворили министар просвете Жарко Обрадовић, директорка УНИЦЕФ-а у Србији Јудита Рајхенберг, директорка канцеларије Швајцарске агенције за развој и сарадњу (“SDC”) у Србији Беатрис Мајер и директор за односе са јавношћу Електропривреде Србије Момчило Цебаловић.

Министар Обрадовић и директорка УНИЦЕФ-а Јудита Рајхенберг су уручили сертификате представницима 43 основне школе које су се у оквиру програма „Школа без насиља“ оспособиле да наставе реализацију активности за превенцију насиља, чиме су се придружиле мрежи од 101 школе без насиља. Тридесет и седам школа је добило додатна средства из ДИЛС пројекта за ширење својих искустава и пружање подршке другим школама у превенцији насиља над и међу децом.

Leave a Reply

Enjoy this blog? Please spread the word :)